Pages - Menu

jueves, 16 de mayo de 2013

Clatite americane cu mure

                    Clatite americane cu mure













Ingrediente:

3 oua,
500 gr faina,
 un praf de sare,
 1 praf de copt,
30 gr unt topit,
120 gr zahar,
 500 ml lapte,
dulceata de mure,
frisca.

Mod de preparare:

Intr-un bol adaugam zaharul , laptele, ouale, sare, untul topit si omogenizam. Separat faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta, se amesteca usor cu o lingura apoi se omogenizeaza pana obtinem o compozitie omogena. Ne pregatim de copt caltitele
O tigaie de teflon se pune la incins pe foc fara grasime, luam din compozitie cantitate cat cuprinde un polonic si turnam in tigaie. Compozitia nu se intinde, nu miscam tigaia ca la clatitele romanesti. Focul trebuie sa fie mic, si se lasa clatita pana se rumeneste , iar deasupra apar mici gropite. Cand clatita este rumenita pe prima parte se ia usor cu o furculita si se intoarce si pe partea cealalta iar cand este gata se pune pe o farfurie intinsa. Pentru a obtine un desert delicios umplem clatitele cu dulceata de mure , iar deasupra ornam cu frisca batuta si sirop de dulceata.

Servire:

Se servesc reci cu frisca si sirop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario