martes, 7 de mayo de 2013

Chec cu cirese

                               Chec cu cirese


 









Ingrediente:

3 oua,
200 gr unt sau margarina,
3 plicuri vanilie,
150 gr zahar,
250 gr faina,
cirese fara samburi,
1 plic praf de copt,
1 praf de sare.

Decor:

zahar farin.

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixeaza untul cu zahar, pana devine o crema spumanta si zaharul se topeste. Se adauga zaharul vanilat, ouale, un praf de sare si omogenizam. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la incorporare. Se mai mixeaza cca 2-3 minute pana obtinem o compozitie omogena. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jumatate din compozitie, adaugam ciresele tavalite prin faina pastrand si pentru ultimul strat, urmeaza a doua parte de compozitie, nivelam usor cu ajutorul unei palete adaugand din nou cirese. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc potrivit. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar farin.

Servire:

Se serveste alaturi de cafea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario