Chec cu alune
Ingrediente:
4 oua,
30 ml ulei,
150 gr faina,
10 gr cacao,
esenta de rom,
120 gr zahar,
1 praf de copt,
30 gr alune,
1 praf de sare.
Mod de preparare:
Primul pas: separam ouale. Albusurile se pun intr-un bol mai mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic. Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga galbenusurile mixate cu ulei si sare. Amestecam usor si adaugam 3 sferturi de faina amestecata cu praf de copt. Se ia o parte de compozitie pentru a fi colorata cu cacao, iar cealalta compozitie se amesteca cu restul de faina. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune prima compozitia de cacao , alune zdrobite, apoi compozitia alba, din nou alune. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc mic. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Cand este rece se pudreaza cu zahar farin dupa preferinta.
Servire:
Se serveste rece alaturi de cafea.

No hay comentarios:
Publicar un comentario