Budinca de orez cu mere
Ingrediente:
300 gr orez,
200 gr zahar,
1l lapte,
2 oua,
vanilie,
sare.
Umplutura:
5 mere,
100 gr zahar,
scortisoara,
vanilie,
20 gr unt.
Pesmet si unt pentru vas.
Mod de preparare:
Laptele se pune intr-o cartita la fiert, cand a dat in fiert se adauga orezul trecut prin apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic si se amesteca ca sa nu se prinda. Cu cateva minute inainte de a-l lua de pe foc, se adauga zaharul si praful de sare. Cand este gata se lasa la rece, se adauga si vanilia.
Separat se pregatesc merele , se curata, se spala, apoi se rad si se pun intr-un vas cu unt si zahar pe foc la calit. Spre final se adauga scortisoara si vanilie. Cand orezul s-a racit se adauga ouale batute, albusurile spuma si galbenusurile. Se amesteca astfel incat sa incorporam albusurile cat mai usor. Se unge un vas sau o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet. Se adauga un strat de orez cu lapte, un strat de mere, astfel incat la final sa avem 3 straturi de orez si 2 straturi de mere. Se introduce la cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Cand este gata se lasa sa se raceasca cateva momente apoi se portioneaza.
Servire:
Se serveste calda sau rece cu scortisoara , sirop de fructe sau frisca.

No hay comentarios:
Publicar un comentario