Budinca cu afine si branza dulce
Ingrediente:
200 gr paste (spirale, melcisori),
200 gr branza proaspata,
50 gr afine proaspete,
3 oua,
100 gr zahar,
2 plicuri vanilie,
un praf de sare,
coaja de lamaie rasa,
20 gr unt.
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert intr-o cratita cu apa fiarta si sare si se lasa cca 10 minute. Dupa fierbere se scurg si se introduc in apa rece pentru 5 minute ca pastle sa capete volum. Intr-un bol se amesteca branza proaspata cu ouale, zaharul,un praf de sare, adaugam si pastele scurse ,la urma punem afinele, si amestecam foarte usor pentru a nu zdrobi afinele. O tava de forma rotunda din Yena o ungem cu unt si adaugam compozitia de budinca. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana devine aurie. Cand este gata se lasa sa se raceasca pentru 5 minute.
Servire:
Se serveste calda sau rece cu sirop de afine. La decor putem folosi frunze de menta, confera desertului o aroma racoroasa.

No hay comentarios:
Publicar un comentario