Briose cu cirese
Ingrediente:
250 gr unt gras,
150 gr zahar,
5 oua,
2 plicuri zahar vanilat,
1 praf de sare,
1 praf de copt,
300 gr faina.
Umplutura :
cirese,
zahar.
Decor:
zahar farin.
Mod de preparare:
Ciresele se spala, se taie fiecare cireasa in 2 parti, scoatem samburele astfel incats a obtinem doua parti egale. Ciresele curatite se tin cu zahar cca 30 min. Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena. Se adauga ouale pe rand si mixam continuu. Adaugam praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine pana obtinem o compozitie uniforma ca si structura. Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia de briose cu ajutorul unui pos cu dui. Am pus un strat , am adaugat 4 jumatati de ciresa (adica 2 cirese, dar fara sambure) iar un strat de compozitie, apoi iar cirese. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt. Cand au capatat o culoare aurie se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se pudreaza cu zahar farin.
Servire:
Se servesc reci alaturi de cafea.

No hay comentarios:
Publicar un comentario