lunes, 6 de mayo de 2013

Briose cu banane

                           Briose cu banane












Ingrediente:

250 gr unt ,
150 gr zahar,
5 oua,
2 plicuri zahar vanilat,
1 praf de sare,
1 praf de copt,
300 gr faina.

 Umplutura :

banane,
 20 gr zahar.

Decor:

zahar farin.

Mod de preparare:

Bananele se curata de coaja si se taie rondele. Se pun intr-un bol, se presara zahar si se tin cca 30 min la rece. Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena. Se adauga ouale pe rand si mixam continuu. Adaugam praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine pana obtinem o compozitie uniforma ca si structura. Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia de briose cu ajutorul unui pos cu dui. Am pus un strat , am adaugat o rondea de banana iar deasupra un strat de compozitie. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt. Cand au capatat o culoare aurie se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se pudreaza cu zahar farin.

Servire:

Se servesc reci alaturi de cafea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario