Pages - Menu

jueves, 9 de mayo de 2013

Baclava cu alune, nuci, migdale

               Baclava cu alune, nuci, migdale












Ingrediente:

1 pachet foi de placinta,
1 pachet de unt sau margarina

Umplutura:

 alune ,
migdale coapte,
nuca,
2 plicuri zahar vanilat,
 scortisoara,

Sirop:

250 gr zahar ,
400 ml apa, rom,
vanilie

Mod de preparare:

Primul pas topim untul. Pentru umplutura putem pune cantitati in functie de dorinta, migdalele coapte, alunele si miezul de nuca se zdrobeste cu merdeneaua, se adauga zahar vanilat, o lingurita de scortisoara si amestecam. Foiile de placinta se impart in trei sau patru parti.
O tava pe masura foiilor de placinta, se unge cu unt, se adauga prima foaie din prima parte, se unge cu unt topit cu ajutorul unei pensule, se adauga a doua foaie , se unge si continuam in functie de numarul de foi din prima parte. Dupa punerea in tava a primei parti de foi ,atentie : unse intre ele cu unt se adauga umplutura, apoi continuam cu a doua parte de foi. Se continua pana terminam atat straturile de foi cat si umplutura. Ultimul strat fiind dintr-o foaie din ultima parte. Se unge si se portioneaza in functie de preferinta. Se introduce in cuptorul incins. Se lasa pana se rumeneste bine. Separat pregatim siropul: zaharul se amesteca cu apa intr-un vas, apoi il punem pe foc sa fiarba. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga vanilie si rom. Cand baclavaua s-a rumenit bine se scoate din cuptor si se adauga siropul fierbinte peste . Se lasa sa se raceasca.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario