domingo, 21 de abril de 2013

Tort rapid cu capsuni

                        Tort rapid cu capsuni













Ingredirnte:

Blat:
4 oua,
120 gr faina,
1 praf de copt,
40 ml apa foarte rece,
100 gr zahar.


Crema de vanilie:

800 ml lapte ,
3 oua,
200 gr zahar, 1
50 gr amidon,
4 plicuri zahar vanilat.

Decor:

 capsuni prospete taiate felii ,
 zahar pudra.


Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa foarte rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet , apoi se taie in 2 foi.
Mod de preparare crema de vanilie:
Ouale, zaharul si amidonul se amesteca apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece, restul de lapte se pune la fiert .
In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata mai sus si se amesteca continuu.
Se lasa sa fiarba pana ce se ingroasa.
Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se racesca.
Asamblare:
Pe un platou se pune prima foaie de blat, adaugam jumatate din crema de vanilie.
Adaugam a doua foaie de blat, iar restul de crema se pune intr-un pos cu sprit si decoram sub forma de melc toata suprafata tortului.
Se decoreaza cu felii de capsuni apoi pudram cu zahar farin.
Se pastreaza la rece, maxim 12 ore.
Sfat: apa in componenta blatului are un rol foarte important – ne asigura un blat pufos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario