Tort diplomat cu fructe
Ingrediente:
Foaie de rulada :
3 oua,
10 gr cacao,
60 gr faina,
1 varf de cutit praf de copt,
60 gr zahar.
Crema:
3 oua,
100 gr zahar,
100 ml lapte,
10 gr gelatina,
500 gr frisca,
vanilie.
Umplutura:
ananas din compot,
piersici in compot,
cirese confiate.
Decor:
frisca,
cirese confiate.
Mod de preparare:
Foaia de rulada: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe hartie de copt, de dimensiunea unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10-15 min. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Foaia de rulada se decupeaza in functie de forma. Intr-o forma rotunda se pune folie spoi foaia de rulada. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, fructele taiate dupa preferinta, vanilie si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Se toarna crema in forma tapetata cu folie , peste foaia de rulada. Se niveleaza cu o spatula si se introduce la rece pentru cca 3 ore. Se inlatura folia si se rastoarna pe un platou astfel incat foaia de rulada sa fie baza. Se decoreaza cu frisca batuta si cirese confiate, dupa preferinta.
Servire:
Este un tort delicios.

No hay comentarios:
Publicar un comentario