Ingrediente:
Blat:
piscoturi de sampanie (in functie de forma tortului),
sirop de capsuni.
Crema:
3 oua,
100 gr zahar,
100 ml lapte,
vanilie,
10 gr gelatina,
500 gr frisca,
300 gr capsuni proaspete.
Decor:
frisca vanilata ,
capsuni
Mod de preparare:
Intr-un vas punem: gelatina inmuiata, zaharul, ouale , omogenizam si punem vasul pe Baine-Marie.
Se amesteca din cand in cand pana se ingroasa , apoi se lasa la racit.
O forma rotunda se tapeteaza cu folie alimentara. Capsunile se mixeaza in blender pana obtinem pulpa.
Se spumeaza frisca , apoi se amesteca cu pulpa de capsuni si crema de mai sus.
Cu mare grija amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Compozitia obtinuta se toarna in forma tapetata cu folie , apoi adaugam piscoturile trecute prin sirop.
Se introduce la rece pentru minim 3 ore.
Se decoreaza cu frisca batuta si capsuni proaspete.
Este un tort foarte gustos.

No hay comentarios:
Publicar un comentario