Pages - Menu

sábado, 27 de abril de 2013

Tort de piersici

                        Tort de piersici














Ingrediente:

Blat:

4 oua,
120 gr faina,
1 praf de copt,
 30 ml apa rece,
 100 gr zahar.

Crema:

3 oua,
10 gr gelatina,
400 gr frisca,
100 ml lapte,
100 gr zahar,
piersici din compot,
vanilie.

Sirop:

siropul din compot.

Decor:

frisca batuta ,
piersici din compot.

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi. Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Piersicile din compot se taie cubulete. Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta si vanilie. Se amesteca pana se incorporeaza toata frisca si obtinem o compozitie omogena. Se adauga piersicile cubulete si amestecam. Intr-o forma , sau cratita punem o folie alimentara apoi prima foaie de blat. Se stropeste cu sirop din compot, adaugam crema apoi ultima foaie de blat si stropim cu sirop.
Se introduce la rece pentru cca 3 ore. Tortul se pune pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta si felii de piersici.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario