Ingrediente:
Blat:
6 oua,
120 gr zahar,
1/2 plic praf de copt,
180 gr faina,
1 praf de sare,
coaja de la 1 lamaie.
Crema:
250 gr unt,
800 ml lapte,
150 gr zahar,
100 gr amidon alimentar,
10 gr faina,
3 oua,
1 praf de sare,
coaja de la 2 lamai,
zeama de la o lamaie.
Sirop:
50 ml zahar,
1 plic de zahar vanilat,
zeama de la o jumatate de lamaie.
Decor:
crema de lamaie,
felii de lamaie
Mod de preparare:
Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa rece, apoi se adauga albusurile. Faina se amesteca cu praful de copt coaja rasa de lamaie , sarea , se amesteca cu albusurile si galbenusurile.
Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 160 gr si se lasa la copt cca 20 min , pana devine auriu.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 3 foi.
Crema: 600 ml laptele se pune la fiert, separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, adaugam : amidon, faina, 200 ml lapte, un praf de sare, vanilie , amestecam bine si se toarna cand laptele a dat in clocot. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa cateva minute sa fiarba si se pune la racit. Cand s-a racit in proportie de 90% se adauga untul , coaja de lamaie , zeama de la o lamaie si se mixeaza. Pentru umplerea tortului folosim 3 parti crema, 1 parte se opreste pentru decor.
Siropul: zaharul se amesteca cu 150 ml apa. Se pune la fiert, cand a dat in clocot se lasa maxim 1 min sa fiarba apoi se pune la racit. Cand este complet racit se adauga zeama de lamaie , zaharul vanilat si amestecam.
Pe un platou se pune prima foaie de blat se stopeste cu sirop , apoi punem un strat de crema, se intinde uniform.
Se adauga a doua foaie , se stropeste cu sirop, adaugam al doilea strat de crema.
Se adauga ultima foaie de blat, se stropeste cu sirop, apoi se introduce la rece pentru 2 ore.
Se decoreaza cu crema si felii de lamaie.
Este un tort racoros si delicios :)

No hay comentarios:
Publicar un comentario