Pages - Menu

sábado, 20 de abril de 2013

Tort de biscuiti cu cafea

                  Tort de biscuiti cu cafea














Ingrediente:

Blat:
400 gr biscuiti ,
100 gr zahar,
200 ml cafea

Crema:

250 gr unt,
 200 gr zahar pudra,
20 ml rom,
50 ml cafea mai concentrata

Decor:

crema de cafea,
cacao

Mod de preparare
Cafeaua se amesteca cu zahar cca 1 min.
Biscuitii se pun pe o tava si se stropesc cu cafeaua indulcita.
Zaharul pudra se dizolva in cafea si rom, apoi se adauga treptat peste untul frecat spuma.
Pe un platou dreptunghiular se pune un rand de biscuiti, un strat de crema si se continua in acest fel , pana terminam cca 90% din crema.
Cu restul de crema se glazureaza tortul, iar cu ajutorul unei furculite formam un decor in functie de preferinta.
Se introduce la rece pana a doua zi (de preferat).
Se pudreaza cu cacao si se portioneaza. Se poate decora cu frisca batuta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario