Pages - Menu

viernes, 19 de abril de 2013

Tort cu mure

                                 Tort cu mure












Ingrediente:

Blat:

6 oua,
120 gr zahar, 1
/2 plic praf de copt,
180 gr faina,
1 praf de sare,
2 plicuri zahar vanilat.

Crema de mure :
2 oua,
100 ml lapte,
250 gr unt sau margarina,
 150 gr zahar,
200 -250 gr mure .

Sirop:
50 gr zahar,
1 plic de zahar vanilat.

Decor:
200 gr ciocolata menaj ,
mure

Mod de preparare blat:
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa rece , adaugam zaharul treptat, zaharul vanilat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada.
Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa rece, apoi se adauga albusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si sare , apoi se amesteca cu albusurile si galbenusurile mixate.
Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 160 gr si se lasa la copt cca 20 min , pana devine auriu.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 3 foi.
Mod de preparare crema de mure:
Intr-un cratita se adauga ouale, zaharul, laptele si amestecam bine.
Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Se ia de pe foc si se pune la rece. Murele se spala sub jet de apa, se pun intr-o strecuratoare la scurs cateva minute, apoi se paseaza si se separa de seminte. Pulpa rezultata se amesteca cu unt, apoi se omogenizeaza cu crema fiarta si racita
Mod de preparare sirop:
Zaharul se amesteca cu 150 ml apa. Se pune la fiert, cand a dat in clocot se lasa maxim 1 min sa fiarba apoi se pune la racit. Cand este complet racit se adauga zeama de lamaie , zaharul vanilat si amestecam.
Asamblare:
Pe un platou se pune prima foaie de blat se stopeste cu sirop , apoi punem un strat de crema, se intinde uniform.
Se adauga a doua foaie , se stropeste cu sirop, adaugam al doilea strat de crema.
Se adauga ultima foaie de blat, se stropeste cu sirop, se imbraca tortul in crema , apoi se introduce la rece pentru 2 ore.
Se glazureaza cu ciocolata , se introduce din nou la rece pentru 30 min.
Se decoreaza cu aveline din crema si mure.

Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario