Pages - Menu

miércoles, 10 de abril de 2013

Tort cu mere si crema de zahar ars

             Tort cu mere si crema de zahar ars















Ingrediente:

Blat:
 4 oua,
 70 gr zahar,
 100 gr faina,
 1/2 plic praf de copt,
 vanilie

Crema:
 600 ml lapte,
4 oua, vanilie,
 100 gr zahar,
3 mere.

Caramel:
 100 gr zahar

 Decor:
frisca batuta vanilata,
zahar ars

Mod de preparare:
Merele se curata de coaja , fiecare mar se taie pe jumatate si se indeparteaza cotorul . Restul de mar se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune zaharul la topit , se amesteca cu o lingura de lemn, cand devine auriu spre roscat luam cratita de pe foc, se lasa cateva momente apoi se misca usor, astfel incat sa tapetam peretii cu glazura caramel.
Se puncubuletle de mar peste glazura si se introduce la cuptor. Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, lapte si vanilie. Cand merele au inceput sa se inmoaie turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza.
Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
Dupa coacere se lasa la rece cca 2 ore , dupa acest timp se rastoarna cu grija pe platou, crema va fi deasupra iar blatul ca baza , insiropat cu siropul de la crema.
Tortul se imbraca in frisca , se decoreaza dupa imaginatie cu frisca si zahar ars maruntit.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario