Ingrediente:
Blat:
4 oua,
70 gr zahar,
100 gr faina,
1/2 plic praf de copt,
vanilie
Crema:
600 ml lapte,
4 oua, vanilie,
100 gr zahar,
3 mere.
Caramel:
100 gr zahar
Decor:
frisca batuta vanilata,
zahar ars
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune zaharul la topit , se amesteca cu o lingura de lemn, cand devine auriu spre roscat luam cratita de pe foc, se lasa cateva momente apoi se misca usor, astfel incat sa tapetam peretii cu glazura caramel.
Se puncubuletle de mar peste glazura si se introduce la cuptor. Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, lapte si vanilie. Cand merele au inceput sa se inmoaie turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza.
Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
Dupa coacere se lasa la rece cca 2 ore , dupa acest timp se rastoarna cu grija pe platou, crema va fi deasupra iar blatul ca baza , insiropat cu siropul de la crema.
Tortul se imbraca in frisca , se decoreaza dupa imaginatie cu frisca si zahar ars maruntit.

No hay comentarios:
Publicar un comentario