Tort cu ananas
Ingrediente:
Glazura:
50 gr zahar.
Crema de zahar ars :
rondele de ananas,
100 gr zahar,
3 oua,
500 ml lapte,
vanilie.
Blat:
3 oua,
10 ml apa rece,
60 gr zahar,
70 gr faina, 1/2 praf de copt,
un praf de sare.
Decor:
cirese confiate ,
frisca, jeleu transparent.
Preparare:
Mod de preparare crema:
Zaharul se pune in cratita la foc mic.
Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei.
Se lasa sa se raceasca cateva momente, se adauga rondele de ananas si lasam la rece .
Separat se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars cu ananas . Se da la cuptor la foc mediu cca 30, pana se intareste.
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .
Se adauga compozitia de blat peste crema intarita si lasam la cuptor la foc mediu pana ce blatul incepe sa devina auriu, iar prin apasare revine la forma initiala.
Se scoate din cuptor si se lasa la rece cca 4 ore sau de seara pana dimineata.
Tortul se rastoarna pe un platou , in rondele adaugam cate o cireasa confiata, glazuram cu jeleu transparent si decoram cu frisca.

No hay comentarios:
Publicar un comentario