Pages - Menu

sábado, 27 de abril de 2013

Tort Buturuga

                              Tort Buturuga

 









Ingrediente:

Foaie de rulada:

 3oua,
70 gr zahar,
 70 gr faina,
20 gr cacao,
 o lingurita praf de copt,
un praf de sare.

Crema de ciocolata:

2 oua,
 100 ml lapte,
200 gr zahar,
 250 gr unt sau margarina,
rom,
150 gr ciocolata menaj,
50 ml frisca lichida

Decor:

 crema de ciocolata,
 cirese confiate,
zahar pudra,
 toporas din ciocolata,
 frisca.

Mod de preparare:

Foia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu cacao, praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pune pe hartia cu care s-a copt. Crema :intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul. Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.
Pe foaia de rulada adaugam un strat de crema, se ruleaza si se introduce la rece cca 20 min. Dupa acest timp rulada se finiseaza. Se indeparteaza marginile si se taie in trei parti in diagonala, astfel incat sa formam tortul.Cele trei rulade se lipesc cu crema si se pun pe un platou cu hartie decor. Se decoreaza cu crema de ciocolata imitand scoata de copac, se adauga toporasul de ciocolata , formam floricele din cirese confiate si frisca, apoi se pudreaza cu putin zahar farin.

Servire:

Este un tort recomandat celor care iubesc ciocolata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario