Strudel cu gem si nuca
Ingrediente:
500 gr foietaj crud.
Umplutura:
300 gr gem de prune,
100 gr nuca macinata,
esenta de rom.
Decor:
zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune nuca , gemul si esenta de rom. Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma.
Pregatim tava, se poate pune stropita cu apa sau tapetata cu hartie de copt. Foietajul crud se intinde cu o merdenea pe un blat pudrat cu faina , se adauga umplutura si rulam astfel incat sa obtinem un rulou, care se portioneaza dupa preferinta. Se pun unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana devin aurii. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racesca cateva momente .
Servire:
Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar farin.

No hay comentarios:
Publicar un comentario