Strudel cu dovleac
Ingrediente:
500 gr foietaj crud.
Umplutura:
300 gr dovleac ras,
50 gr gris,
100 gr zahar,
30 gr unt.
Decor:
zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune dovleacul, zaharul, untul si se pune pe foc. Se amesteca continuu, pana ce dovleacul incepe sa fiarba. Se lasa sa fiarba cca 3-5 min, apoi adaugam grisul. Se amesteca si se pune la racit.
Pregatim tava, se poate pune stropita cu apa sau tapetata cu hartie de copt.
Foietajul crud se intinde cu o merdenea pe un blat pudrat cu faina , se adauga umplutura si rulam astfel incat sa obtinem un rulou, care se portioneaza dupa preferinta. Se pun unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana devin aurii.
Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racesca cateva momente .
Servire:
Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar farin.

No hay comentarios:
Publicar un comentario