domingo, 21 de abril de 2013

Sodou de vanilie (sos de vanilie)

             Sodou de vanilie (sos de vanilie)


 








Ingrediente:

4 oua,
 100 gr zahar,
1/2 l lapte,
4 plicuri zahar vanilat.

Decor:

frisca

Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu zahar intr-un vas de cca 2 l . Se adauga galbenusurile si laptele.
Compozitia se bate cu telul pe un vas cu apa clocotita timp de 8 min.
Se amesteca tot timpul astfel incat sa nu se coaguleze, pana devine ca un sos de maioneza fin.
Se ia de pe foc , se adauga zaharul vanilat si amestecam.
Sodoul fierbinte se toarna in boluri , se lasa sa se racesca apoi se introduce la rece pentru 1 ora.
Sodoul se decoreaza cu aveline din frisca si se consuma numai in ziua in cand s-a preparat.

Se foloseste la obtinerea deserturilor rapide, inghetatei si a sosurilor dulci.

Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario