Prajitura Dobos
Ingrediente:
Foi dobos:
5 oua,
100 gr faina plus 25 gr ,
100 gr zahar ,
ulei pentru uns tava.
Crema de cacao:
2 oua,
100 ml lapte,
70 gr cacao,
250 gr unt sau margarina,
esenta de rom,
150 gr zahar.
Barot de nuci si zahar ars : 100 gr
Zahar pentru glasat: 50 gr
Decor:
frisca,
crema de cacao
Mod de preparare foi dobos:
Albusurile se bat spuma cu 80 gr zahar, galbenusurile se omogenizeaza cu 20 gr zahar.
Compozitia se intinde direct pe tava unsa si tapetata cu faina.
Foile se coc la 120 gr C pana devine crocanta.
Se desprinde imediat de pe tava si se suprapun presarate cu faina intre ele.
Mod de preparare crema de cacao:
Intr-un cratita se adauga ouale, zaharul, laptele , cacao si amestecam bine.
Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Se ia de pe foc si se pune la rece. Separat intr-un vas untul se omogenizeaza cu crema fiarta si racita , iar la final se adauga esenta de rom
Mod de preparare barot de nuci:
Miezul de nuca se sfarama cu merdeneaua si se amesteca cu zahar ars pisat.
Asamblare:
Am obtinut 4 foi , am indeparat 1 foaie si am umplut 3 foi. Foile Dobos se umplu cu crema de cacao apoi se introduc la rece pentru intarirea cremei (solidificare). Dupa racire am taiat foile umplute in 2 parti si le-am uns cu crema. Am obtinut un straif cu 6 foi. Foaia indepartata am finisat-o dupa forma straifului.
Straiful se unge cu crema pe margini . Zaharul se caramelizeaza si se taorna pe ultima foaie (foaia 4), apoi se inseamna portile in stare calda cu un cutit uns cu grasime.
Se monteaza foaia obtinuta pe restul de foi umplute.
Se baroteaza marginile cu barot de nuci si portionam dupa semnele facute la suprafata ultimei foi.
Prajiturile se pun pe chese, apoi se decoreaza cu aveline din crema si frisca ultima foaie.
Pofta Buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario