martes, 30 de abril de 2013

Prajitura cu stafide

                      Prajitura cu stafide


 









Ingrediente:

Foi rulada:

5 oua,
100 gr zahar,
120 gr faina,
o lingurita praf de copt,
un praf de sare.

Crema:

3 oua,
 100 gr zahar,
100 ml lapte,
vanilie,
10 gr gelatina,
500 gr frisca,
100 gr stafide imbatate in rom.

Decor:

frisca ,
 piscot

Mod de preparare:

Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma , stafidele si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. In tava pe care am copot foile de rulada, se pune o folie alimentara, se adauga prima foaie, adaugam crema. Se intinde uniform apoi se pune a doua foaie. Se adauga restul de umplutura apoi punem ultima foaie. Se preseaza putin , se introduce la rece si se lasa cca 5 ore. Se indeparteaza foilia, se portioneaza cu un cutit incalzit in apa fierbinte si se pun pe chese. Se decoreaza cu o avelina din frisca si deasupra un piscot.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario