Pages - Menu

martes, 30 de abril de 2013

Prajitura cu prune

                        Prajitura cu prune











Ingrediente:

4 oua,
100 gr smanatana,
50 ml lapte,
200 gr unt,
un praf de sare,
200 gr zahar,
1 praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat, faina cat cuptinde.

Umplutura:

50 gr zahar,
prune,
zahar.

Mod de preparare:

Prunele se spala, se indeparteaza samburele apoi se taie felii si le punem intr-un vas cu zahar. Intr-un bol mixam untul cu zahar, adaugam smantana, ouale, lapte, praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza cca 5 minute. Se adauga apoi faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de modelat. Intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, deasupra adaugam feliile de prune si presaram zahar. Se introduce tava in cuptorul incalzit si lasam la copt pentru cca 25-30 min la foc potrivit.

Servire:

Se serveste dupa preferinta cu frisca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario