lunes, 22 de abril de 2013

Prajitura cu nuca si marmelada

             Prajitura cu nuca si marmelada












Ingrediente:

Blat:

 4 oua,
100 gr faina,
1 praf de copt,
 30 ml apa rece,
100 gr zahar,
 50 gr nuca macinata.

Strat 1:

Marmelada de caise

Strat 2:

Crema de unt- 250 gr unt,
100 gr amidon alimentar,
300 ml lapte,
2 oua,
150 gr zahar,
esenta de vanilie.

Decor:

ciocolata cuvertura,
 nuca macinata

Mod de preparare:

Preparare blat:

1. Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
2. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
3. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca .
4. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
5. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
6. Se lasa la racit, apoi se taie in 3 foi.
Preparare crema de unt:
1. Se pune laptele (250 ml) intr-o cratita la fiert.
2. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si 50 ml lapte rece.
3. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca fine pana se ingroasa si fierbe in clocot.
4. Se ia cratita de pe foc , se pune compozitia intr-un bol si adaugam vanilia.
5. Cand este rece se spumeaza impreuna cu unt.
Asamblare:
1. Pe o tava intinsa de servire se pune hartie de copt.
2. Se pune prima foaie de blat, adaugam primul strat : marmelada de caise, astel incat sa obtinem un strat uniform.
3. Se aseaza a doua foaie, se adauga stratul de crema apoi ultima foaie de blat.
4. Se introduce in frigider pentru 30 minute.
5. Ciocolata cuvertura se topeste pe baie de abur si se toarna peste prajitura.
6. Se decoreaza cu nuca macinata si se introduce din nou in frigider.
7. Dupa 10 minute se scoate din frigider si se finiseaza.
8. Se taie dupa preferinta cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario