Ingrediente:
Aluat:
250 gr unt sau margarina,
2 oua,
60 gr smantana,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic praf de copt stins in otet,
1 praf de sare,
120 gr zahar,
faina cat cuprinde (cca 600 gr).
Umplutura:
600 gr dovleac ras,
50 gr unt,
100 gr zahar,
1 lingurita de scortisoara,
50 gr gris.
Decor:
zahar pudra vanilat.
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune untul la temperatura camerei, amestecam cu zahar, praful de copt stins intr-o lingurita de otet, ouale, smantana si vanilia. Se amesteca bine astfel incat sa obtinem o compozitie omogena. Se adauga treptat faina, pana la incorporare. Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini si se modeleaza cu usurinta.
Cantitatea de aluatr si umplutura este pentru o tava normala de aragaz.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Aluatul se imparte in 2 parti.
Se intinde prima foaie cu ajutorul unui praf de faina si merdeneaua , se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si inlaturam surplusul, daca exista.
Se adauga umplutura si intindem in strat unifor pe toata suprafata.
Se intinde a doua foaie, se aseaza peste umplutura si cu o scobitoare intepam din loc in loc, astfel in timpul coptului sa nu se umfle.
Se coace la foc mic cca 20 min, pana devine aurie.
Se lasa sa se racesca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Se serveste ca desert alaturi de ceai sau cafea.
Pofta buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario