Pages - Menu

lunes, 22 de abril de 2013

Prajitura cu ciocolata

                     Prajitura cu ciocolata













Ingrediente:

 
4 Foi:

100 ml ulei,
3 oua, 120 gr zahar,
 30 gr cacao,
1 plic amoniu stins in 10 ml otet,
 un praf de sare, faina cat cuprinde.

Crema:

250 gr unt,
100 gr amidon alimentar,
300 ml lapte,
2 oua,
150 gr zahar,
esenta de vanilie.

Decor:

cicolata cuvertura.


Mod de preparare:
Crema: Se pune laptele (250 ml) intr-o cratita la fiert. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si 50 ml lapte rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca fine pana se ingroasa si fierbe in clocot. Se ia cratita de pe foc , se pune compozitia intr-un bol si adaugam vanilia.
Cand este rece se spumeaza impreuna cu unt.
Foile: Intr-un bol adaugam ingredientele : uleiul, zahar, oua, amoniu stins in otet, cacao, praf de sare si amestecam pana se dizolva zaharul. Se adauga treptat faina pana obtinem o compozitie aproape vartoasa, potrivita pentru a fi intinsa.Aceste foi se coc pe dosul tavii. Luam tava , o ungem cu ulei si cu ajutorul merdenelei , a unui praf de faina se intinde foia. Se indeparteaza marginile si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10 min. Dupa ce coacem toate foile se lasa la racit, dupa preferinta cu foi de copt intre ele.
Asamblare: foile coapte se umplu cu crema de mai sus, 4 foi, 3 straturi de crema. Se aseaza o tava cu o greutate , pentru uniformizare si se lasa cca 10 min , apoi se introduce la rece pana a doua zi. Se glazureaza cu ciocolata cuvertura topita, cand sa racit cu ajutorul unui cornet cu ciocolata se formeaza un gratar. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita, dupa preferinta.
Servire:
Se serveste ca desert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario