domingo, 28 de abril de 2013

Prajitura Crizantema

                        Prajitura Crizantema












Ingrediente:

Ingrediente pentru blat :

 5 oua,
30 gr cacao,
120 gr faina,
1 praf de copt,
120 gr zahar.

Crema:

 2 oua,
100 ml lapte,
 200 gr zahar,
250 gr unt sau margarina,
rom,
150 gr ciocolata menaj,
50 ml frisca lichida

Sirop:

150 gr zahar,
400 ml apa,
rom.

Decor:

nuca macinata,
 petale de ciocolata,
frisca ,
 jeleu rosu.

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Cand s-a racit se taie in trei foi.

Sirop:

In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert.
Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom .

Crema:

Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata.
Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul.
Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.

Finisare:

Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop.
Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform.
Deasupra se adauga un strat fin de crema, apoi se inlatura marginile.
Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati.
Fiecare bucata se unge cu crema si se trece prin nuca macinata. Se pun pe chese, apoi pe o tava de prezentare.
Se decoreaza deasupra cu crema de ciocolata cu un pos prevazut cu sprit.
Se adauga apoi petale de ciocolata, sub forma unei floricele.
Se pune o avelina de frisca si jeleu rosu.
Se pastreaza la frigider.

No hay comentarios:

Publicar un comentario