lunes, 29 de abril de 2013

Prajitura Caramel

                         Prajitura Caramel


 










Ingrediente:

Blat:

 5 oua,
 30 ml caramel,
150 gr faina,
1 praf de copt,
120 gr zahar.

Crema:

2 oua,
100 ml lapte,
200 gr zahar,
250 gr unt sau margarina,
 rom,

100 ml caramel.

 Sirop:

200 ml zahar,
  rom,
400 ml apa.

Glazura:

200 gr margarina,
 30 gr cacao,
200 gr zahar,
vanilie.

Decor:

aveline de crema

Mod de preparare:

Primul pas: blatul- albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, caramel si sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi. Sirop: in 400 ml apa, adaugam 200 gr zahar si punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga romul. Crema:Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, lapte, caramel . Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga rom apoi margarina sau untul. Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine. Glazura: Intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba. Se lasa la fiert cca 3 minute. Trebuie sa aiba consistenta unui sirop vascos. Finisare: pe o tava intinsa punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si insiropom. Se introduce la congelator cca 20 minute. Se inlatura marginile, apoi deasupra se adauga un strat fin de crema . Se introduce din nou la congelator pentru 10 minute. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita, fiecare prajitura care se trece prin glazura se pune pe o tava , si se introduce la rece cca 5 minute. Se scot din tava cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si se pun pe chese (hartie pentru prajituri). Se decoreaza fiecare prajitura cu avelina din crema.

Servire:

Se serveste rece.

Sugesti:

Caramelul se obtine din zahar ars si apa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario