Pages - Menu

lunes, 22 de abril de 2013

Papanasi cu dulceata

                        Papanasi cu dulceata


 










Ingrediente:

3 portii / 2 buc- 250 gr branza de vaci,
80 gr zahar farin,
2 oua,
 5 gr praf de copt,
coaja rasa de lamaie,
5 gr sare,
ulei pentru prajit,
 faina cca 300 gr.

Decor:

smantana ,
 2 plicuri zahar vanilat,
dulceata de mure.

Mod de preparare:

Intr-un bol punem: branza de vaci, zaharul farin, praful de copt, sare si amestecam cu o furculita.
Se adauga ouale, coaja de lamaie rasa, amestecam bine apoi adaugam treptat faina.
Se framanta pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini, dar sa nu fie tare.
Se imparte aluatul in 6 parti mari si 6 parti mici pentru mot.
Se formeaza bastonase, apoi se unesc si formam papanasii, iar moturilor le dam aspect de bile.
Intr-un vas inalt de cca 5 cm punem ulei din belsug si asezam la foc pentru incins.
Cand uleiul este bine incins se adauga papansii pe rand la prajit , lasam sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit, NU la foc iute.
Dupa ce prajim papanasii se prajesc si moturile.
Se scot pe un servet de bucatarie pentru a se indeparta uleiul.
Se pun cate 2 pe farfurie, se adauga smantana amestecata cu zahar vanilat , dulceata de mure si mot .

Servire:

Se servesc calzi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario