lunes, 22 de abril de 2013

Napolitane cu ciocolata si portocale

            Napolitane cu ciocolata si portocale












Ingrediente

1 pachet foi napolitane,
portocale confiate cubulete din belsug, cate doriti

Ciocolata :

250 gr zahar,
100 gr lapte praf,
30 gr cacao,
 250 gr unt grasime 80%, 100 ml apa,
esenta de rom.

Mod de preparare:

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita cu apa, astfel incat sa se umezeasca.
Se pune la foc mediu si se amesteca. Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa 5 minute.
Separat se amesteca laptele cu untul cuburi, toate acestea se adauga in siropul format, se amesteca foarte bine si repede ca sa se omogenizeze compozitia, maxim 1 minut se tine pe foc.
Se adauga rom si se amesteca pana se raceste. Vom avea o ciocolata de consistenta mai moale, nu cum este ciocolata de casa .
Foile de napolitana se umplu cu ciocolata si cuburi de portocale confiate. Ultimul strat este de ciocolata si decoram cu portocale confiate.
Se lasa la rece de seara pana dimineata.
Se portioneaza dupa preferinta.

Servire:

Se serveste ca desert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario