Ingrediente:
4 mere de marime potrivita,
miez de nuca,
1 plic zahar vanilat,
1 lingura de marmelada,
1/2 lingurita de scortisoara ,
1 albus de ou ,
cca 400 gr aluat foietaj (in functie de cantitatea de mere ).
Mod de preparare:
Aluatul se intinde si se taie in fasii late de 2 cm. Se taie dintr-o fasie 4 patratele. Intr-o tava se aseaza hartie de copt si cele 4 patratele de aluat, pe fiecare se aseaza cate 1 mar.
In fiecare mar adaugam miez de nuca, scortisoara, marmelada si zahar vanilat .
Fiecare fasie inainte de a imbraca marul se unge cu albus. Marul se inveleste in aluat de jur imprejur, pana se imbraca complet.
Fiecare mar se decoreaza cu frunzulite si bilute din aluat apoi se unge cu albus de ou.
Se introduce tava cu mere in cuptorul incalzit si se lasa pentru 30-40 min, pana devin aurii.
Merele se servesc calde sau reci , dupa preferinta se pot pudra cu zahar farin.
Pofta Buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario