sábado, 27 de abril de 2013

Lapte de pasare

                             Lapte de pasare

 









Ingrediente:

Bulgari:

 3 albusuri,
 80 gr zahar,
 400 ml lapte,
vanilie (baton vanilie)

Sodou:

3 galbenusuri,
50 ml lapte,
 20 gr zahar,
vanilie.

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune laptele sa se infierbante impreuna cu vanilie, la foc mic.
Albusurile se bat spuma cu 80 gr zahar, pana se intareste foarte bine. Cu ajutorul unei linguri sau un cleste de inghetata , stropit cu apa se ia din spuma si se pun 2-3 bulgari , unul langa altul , in laptele fierbinte. Cand laptele clocoteste , bulgarii se ridica singuri, iar cu o lingura se rastoarna si e partea cealalta, lasandu-i sa fiarba cca 1 min, apoi se scopt cu o spumiera intr-un bol. Intr-un vas se amesteca galbenusurile , vanilia cu 20 gr zahar si se dilueaza cu lapte. Se toarna compozitia peste laptele fierbinte in care au fiert bulgarii si amestecam continuu. Se pune vasul pe un vas cu apa clocotita si amestecam pana se leaga si devine un sodou subtire. Se pune la racit apoi se toarna in jurul bulgarilor. Decorul se poate obtine doar pentru bulgari. Se decoreaza cu bomboane colorate sau bucatele de ciocolata, doar in momentul servirii.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario