Pages - Menu

domingo, 21 de abril de 2013

Inghetata cu capsuni

                       Inghetata cu capsuni









Ingrediente:

200 ml smantana pentru gatit cu grasime 32, 200 ml frisca vegetala,
2 galbenusuri,
100 ml lapte,
 200 gr zahar,
400 gr capsuni


Mod de preparare:
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul, lapte si omogernizam. Punem vasul pe baie de abur si lasam pana se ingroasa amestecand continuu.
Cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece.
Capsunile se spala sub jet de apa rece, pentru a indeparat nisipul, se curata de codite si se pun in blender . Se mixeaza pana obtinem o pasta omogena.
Separat se bate frisca si smantana pana devine spumanta.
Se adauga compozitia cu ou rece, compozitia de capsuni ( 3 parti ), apoi amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Se pune intr-un vas , iar restul de compozitie din capsuni se toarna deasupra, apoi cu o paleta amestecam foarte usor si se introduce la congelator pentru 4 ore.
Cand compozitia s-a inghetat se pune la cupe cu ajutorul unui cleste de inghetata si se decoreaza dupa preferinta .
Mod de servire:
Se serveste ca desert , dupa preferinta cu frisca si capsuni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario