lunes, 22 de abril de 2013

Inghetata Caramel

                         Inghetata Caramel


 








Ingrediente:

4 galbenusuri,
350 gr frisca vegetala,
 50 gr smantana dulce 32% grasime,
300 ml lapte,
350 gr zahar,
2 plicuri de zahar vanilat.

Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun 200 gr zahar la caramelizat , cand devine roscat -maroniu se adauga 150 ml lapte, amestecam, apoi se lasa la fiert cca 3-4 min dupa care se lasa la racit.
Intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, se adauga treptat laptele , apoi punem cratita la foc mic si amestecam pana se ingroasa. Se lasa la rece.
Cele doua compozitii se amesteca inainte de a bate frisca.
Frisca se spumeaza impreuna cu zaharul vanilat, apoi se adauga compozitia de caramel si mixam cateva minute pana obtinem o compozitie omogena .
Compozitia obtinuta se pune intr-un vas etans si se introduce la congelator pentru cateva ore. Cand inghetata este gata se pune la cupe cu ajutorului unui cleste de inghetata.
Se decoreaza dupa preferinta cu frunze proaspete de menta , frisca, ciocolata rasa.
Servire:

Se serveste ca desert , dupa preferinta cu frisca, caramel sau fructe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario