Gogosi pufoase
Ingrediente:
2 oua,
1 cub drojdie,
30 gr smantana,
80 gr zahar,
80 ml lapte,
coaja de lamaie rasa,
ulei pentru prajit,
faina cat cuprinde.
Decor:
zahar farin vanilat.
Mod de preparare:
Intr-un vas se dizolva drojdia in 30 ml lapte caldut. Smantana se amesteca cu ouale , zaharul, coaja de lamaie si laptele caldut. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Drojdia dizolvata in lapte se adauga peste compozitia formata si amestecam usor. Se adauga treptat faina si amestecam pana obtinem o coca identica cu cea de cozonac.Pe blatul de lucru se pune hartie de copt. Coca formata se intinde cu ajutorul fainii pe hartia de copt si cu ajutorul unei forme cerc se decupeza. gogosile. Se indeprateaza restul de coca si se procedeaza la fel. Se taie cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie foaia de copt in patratele, pe fiecare patratel sa existe o gogoasa. Se pun pe tava cu grija si se lasa la crescut cca 15-20 min. Cand sunt crescute bine se ia fiecare patratel cu gogoasa si cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita indepartam usor gogoasa in vasul cu ulei incins. Se prajesc bine pe ambele parti. Cand devin aurii se scot pe o sita cu servetel. Se pot umple cu marmelada. Se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Servire:
Se servesc calde.

No hay comentarios:
Publicar un comentario