Ingrediente:
Aluat:
300 gr osanza,
400 gr faina,
1 ou ,
10 ml zeama de lamaie,
90 ml apa ,
1/2 lingurita cu sare.
Umplutura:
5 mere potrivite,
50 gr unt,
1 lingura de gris,
50 gr zahar,
scortisoara.
Decor:
zahar farin vanilat.
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune apa, zeama de lamaie, oul , sarea si 30 gr osanza, se amesteca putin, apoi se adauga 250 gr faina si se framanta cca 10 min.
Aluatul se aseaza pe un blat presarat cu faina si se lasa sa se odihneasca cca 10 min.
Restul de osanza si faina se amesteca , aluatul format se aduna in forma de dreptunghi.
Aluatul se intinde , se impatureste cu osanza in trei repriza, exact ca la foietaj (aluat frantuzesc).
Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita impreuna cu untul. Se adauga zaharul, grisul , amestecam si punem pe foc.
Se lasa cca 5 min sa se caleasca bine merele , apoi se adauga scortisoara si lasam la racit.
Cand umplutura este complet racita formam cornuletele.
Se intinde aluatul cu un praf de faina intr-o foaie dreptunghi , potrivita ca si grosime, se taie pe jumatate apoi in triunghiuri.
Pe fiecare triunghi de aluat se pune o lingura de umplutura si se ruleaza de la baza spre varf.
Se pun intr-o foaie tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt cca 20 min, pana devin aurii. Se lasa sa se racoreasca cateva minute apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Se servesc reci alaturi de o cafea aromata .
Pofta Buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario