Inngrediente:
Aluat:
500 gr osanza (unt gras ),
600 gr faina,
2 oua,
30 ml zeama de lamaie,
150 ml apa ,
1 lingurita cu sare.
Umplutura:
300 gr gem si 100 gr nuca macinata,
1 lingurita esenta de rom.
Decor:
zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Osanza se tine in congelator inainte de a o prelucra cu cca 1 ora,apoi se rade.
Intr-un bol se pune apa, zeama de lamaie, ouale, sarea si 50 gr osanza, se amesteca putin, apoi se adauga 400 gr faina si se framanta cca 10 min.
Aluatul se aseaza pe un blat presarat cu faina si se lasa sa se odihneasca cca 10 min.
Restul de osanza si faina se amesteca , aluatul format se aduna in forma de dreptunghi.
Aluatul se intinde , se impatureste cu osanza in trei repriza, exact ca la foietaj (aluat frantuzesc).
Se lasa la frigider pentru 20 min apoi se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se pune cate o lingurita de umplutura.
Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc pana devin aurii la baza.
Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario