Clatite cu branza si sos caramel
Ingrediente:
Pentru clatite:
150 gr de faina,
150 ml de lapte,
150 ml de apa minerala,
zahar vanilat,
un ou,
20 ml de ulei.
Pentru umplutura:
400gr branza dulce,
1 ou,stafide,
zahar vanilat.
Pentru sos caramel:
100gr zahar,
200 ml smantana
Mod de preparare:
Se bate oul, iar apoi se adauga treptat laptele, apa si faina, plus uleiul. Se amesteca pana se face o compozitie omogena, in care turnam zaharul vanilat si se prajesc clatitele intr-o tigaie cu doar o picatura de ulei.Pregatim umplutura din ou, branza, zahar vanilat (poza 3), adaugam stafidele.Umplem clatitele cu compozitia de branza si stafide si le rulam.Intr-o tigaie se pune zaharul la topit iar dupa ce sa caramelizat se pune smantana se amesteca bine si sosul este gata.
Servire:
Clatitele se aseaza pe o farfurie dupa care se pune sosul caramel.

No hay comentarios:
Publicar un comentario