Chec cu stafide
Ingrediente:
4 oua,
120 gr zahar,
150 gr faina,
20 gr cacao,
40 gr stafide 30 ml ulei,
1 praf de copt,
zahar vanilat,
1 praf de sare.
Decor:
zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu ulei , zahar vanilat si sare. Faina se amesteca cu praful de copt. Cand albusurile sunt batute spuma si zaharul este dizolvat se adauga peste galbenusurile mixate, se amesteca usor , jumatate din compozitie se coloreaza cu cacao, iar restul ramane alba, de aceea jumatate ramane in vasul de albusuri si cea de a doua parte in cel de galbenusuri. Se adauga faina si amestecam usor. In compozitia de cacao punem mai putina faina, deoarece avema cacao care confera consistenta. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat alb, unul colorat, stafide si repetam operatia, iar la final deasupra adaugam stafide si 1 plic de zahar vanilat . Se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt la foc potrivit. Cand este gata copt se lasa la rece apoi se decoreaza cu zahar pudra vanilat .
Servire:
Se serveste alaturi de cafea.

No hay comentarios:
Publicar un comentario