Pages - Menu

lunes, 29 de abril de 2013

Chec cu stafide si ciocolata

                    Chec cu stafide si ciocolata











Ingrediente:

4 oua,
120 gr zahar,
150 gr faina,
20 gr cacao,
40 gr stafide glazurate cu ciocolata,
30 ml ulei,
 1 praf de copt,
vanilie,
1 praf de sare.

Decor:

 zahar pudra vanilat

Mod de preparare:

Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu ulei , zahar vanilat si sare. Faina se amesteca cu praful de copt. Cand albusurile sunt batute spuma si zaharul este dizolvat se adauga peste galbenusurile mixate, se amesteca usor , jumatate din compozitie se coloreaza cu cacao, iar restul ramane alba, de aceea jumatate ramane in vasul de albusuri si cea de a doua parte in cel de galbenusuri. Se adauga faina si amestecam usor. In compozitia de cacao punem mai putina faina, deoarece avema cacao care confera consistenta. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat alb, unul colorat si repetam operatia, iar la final adaugam stafide glazurate cu ciocolata. se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt la foc potrivit. Cand este gata copt se lasa la rece apoi se decoreaza cu zahar pudra vanilat .

Servire:

Se serveste alaturi de cafea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario