Pages - Menu

miércoles, 10 de abril de 2013

Chec cu miere , nuca si cacao

               Chec cu miere , nuca si cacao














Ingrediente:
6 albusuri ,
80 gr zahar,
2 linguri de miere,
150 gr faina,
20 gr cacao,
40 gr nuca macinata,
 40 ml ulei,
1 praf de copt, zahar vanilat,
coaja rasa de la o lamaie,
 1 praf de sare.

Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu zahar. Intr-un bol separat se amesteca mierea, coaja rasa de lamaie cu ulei si zahar vanilat. Faina se amesteca cu praful de copt.
Cand albusurile sunt spumate bine si zaharul este dizolvat se adauga peste compozitia cu miere . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sare.
Se amesteca usor. O parte din compozitia formata se amesteca cu cacao.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitie fara cacao , nuca macinata si compozitie de cacao.
Cu o furculita se amesteca usor din loc in loc pentru a obtine un aspect frumos dupa coacere.
Tava se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc potrivit pana devine auriu-roscat.
Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza.
Se serveste alaturi de cafea sau ceai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario