Pages - Menu

sábado, 30 de marzo de 2013

Prajitura Amandina

                           Prajitura Amandina












Ingrediente:

Pentru blat
• 6 oua
• 200 gr. zahar
• 30 ml. apa
• 30 ml. ulei
• 20 gr. cacao
• 150 g faina
• 1 lingurita praf de copt
• zeama de lamaie

Pentru crema
• 200gr. zahar pudra
• 250 g unt
• 100 g ciocolata neagra(75%cacao)
• 75 ml frisca lichida
• 1 fiola esenta rom

Pentru sirop
• 150 ml apa
• 75 g zahar
• 2 lingurite de Nesscaffe

Pentru glazura
• 100 g ciocolata neagra
• 50 ml frisca
• 50 g unt

Pentru decor
• 70 ml frisca
• culoare naturala pentru frisca pentru decor


Mod de preparare:

Blatul

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc .

Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.

Se amesteca cu lingura de jos in sus.

Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt .
Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute

.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.

Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt.

Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom.

Se da la rece pana se raceste blatul.

Siropul

Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

Se lasa sa se raceasca.

Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.

Se mai lasa la frigider 1 ora.

Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.

Glazura

Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Se toarna glazura astfel obtinuta individual pe fiecare bucata de prajitura.

Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie

Pofta buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario