Pages - Menu

sábado, 30 de marzo de 2013

Placinta rulata cu branza si Turta in foi

        Placinta rulata cu branza si Turta in foi









Ingrediente:

Pentru aluat :
o cana apa calda
jumatate cana cu ulei
un praf de sare
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
Pentru umplutura puteti folosi orice tip de branza sau sa combinati tipurile de branza cum doriti .
Eu am folosit:
400 g branza dulce
300 g cas dulce
300 g telemea vaca fara sare
4 oua
1 pliculet zahar vanilat,6 linguri de zahar (imi place sa fie mai putin dulce)
unt sau ulei pentru uns foile si tava
1 ou pentru uns placinta
zahar pudra pentru ornat
Puteti adauga coaja rasa de lamaie si de portocala daca va place...

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.

Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa sau musama curata.

Se intinde coca in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.
 
Se pune umplura pe mijlocul foii unse cu unt sau ulei,se impatureste si se ruleaza la jumatate cu fata de masa, iar apoi se continua rularea din nou si se pune in tava unsa cu ulei sau cu unt topit foarte bine. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.

Sulurile astfel obtinute dupa ce se aseaza in tava se ung cu ou batut pentru stralucire ,se cresteaza la suprafata ca si cum s-ar portiona,s-ar delimita portiile.

Se tin la cuptor pana se rumenesc si devin aurii.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cca 10 minute cu un prosop curat,dupa care se presara zahar pudra si se taie cand s-a mai racorit…

Daca va ramane putin aluat faceti o turta in foi...La noi in familie este deja traditie...

Aluatul ramas se intinde cu mana,se unge cu putin unt topit sau ulei in strat subtire,se impacheteaza,se intinde din nou cu mana,se unge si tot asa se repeta operatiunea de vreo 6-7 ori ,dupa care se aseaza intr-o tavita.

Se unge deasupra cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos...

No hay comentarios:

Publicar un comentario