sábado, 30 de marzo de 2013

Chec cu miez de nuca

                           Chec cu miez de nuca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
10 oua
2 cani zahar
2 cani faina
1 cescuta ulei
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingutita rasa sare
sucul de la o lamaie
3 plicuri zahar vanilinat
1 lingura esenta de rom
3-4 lignuri cacao
1 2 cani miez de nuca macinat
1 ceasca miez de nuca intreg
zahar pudra
 
 
 
Mod de preparare:
 
Ouale se separa (albusuri si galbenusuri).
 Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul.
Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.
Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.
Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin, si se mixeaza bine.
Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus.

Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.

Ungem doua tavi de chec cu ulei (sau hartie de copt) si turnam compozitie la fel in amandoua, lasand 3-4 linguri in castron.

Amestecam cele 3-4 linguri de compozitie ramase, cu cacao.

Turnam in fiecare tava, pe mijloc, compozitie cu cacao.

Pe deasupra punem miez de nuca.

Incingem cuptorul mai devreme. Cand bagam chec-urile dam focul la incet.

Se coc aprox. 45 min-1 h, iar spre final se da focul putin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt gata. Cand ii scoatem ii lasam sa se raceasca pe o parte.

Cand sunt raciti, se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!      

No hay comentarios:

Publicar un comentario