Pages - Menu

domingo, 17 de febrero de 2013

Rulada de cascaval cu branza si sunca

          Rulada de cascaval cu branza si sunca










300g cascaval
100g unt sau margarina
Sare dupa gust
Pentru umplutura:
500g branza dulce de vaca
120g sunca
½ ardei verde iute
¼ ardei rosu capia sau gras
¼ ardei galben gras
Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Luam sunca si o taiem cubulete foarte marunte.
Ardeii ii spalam le indepartam semintele si ii taiem cubulete foarte marunte.
Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Adaugam peste branza condimentata sunca taiata cubulete.
Adaugam si ardeiul taiat cubulete.
Si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa framantam invelisul ruladei. Dam cascavalul pe razatoarea mica, si-l punem intr-un castron.
Adaugam peste cascavalul razalit untul taiat cubulee, saram daca dorim si consideram ca este cazul si incepem sa framantam cu mana aceasta compozitie, pana se incorporeaza bine ingredientele si obtinem o bila ca "un fel de plastelina".
Pe masa, sau pe un tocator, untindem o folie alimentara, sau o punga desfacuta si modelam din compozitia rezultata un cilindru.
Pe masa, sau pe un tocator, untindem o folie alimentara, sau o punga desfacuta si modelam din compozitia rezultata un cilindru.
Incepem sa intindem compozitia intr-o foaie dreptunghiulara, cu grosimea de 0,5 cm. Intindem mai intai foaia folosindu-ne de maini, apoi cu sucitorul.
Dupa ce am intins foaia, punem pe intrega suprafata a foii umplutura.
Incepem sa rulam pe lung, ajutanu-ne de folia pe care am intins cascavalul. Rasucim usor si foarte strans pana la capat, strangem usor la capete ruloul format si il lasam invelit strans in folia cu care l-am rulat.
Punem rulada rezultata in frigider si o lasam la rece pentru a se intarii cel putin 3 ore. Dupa 3 ore, putem taia rulada felute si o putem servi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario